Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Milenia Fiedler
Milenia Fiedler - montażystka
Montażystka filmów takich, jak "Tatarak", "Katyń", "Weiser", "Fuks" oraz seriali telewizyjnych. Ma także na swoim koncie montaż wielu filmów dokumentalnych, animacji oraz spektakli Teatru Telewizji. W zawodzie pracuje od 1991.

Absolwentka Wydziału Montażu Filmowego i Realizacji Telewizyjnej FAMU w Pradze (1985-89). W 2005 obroniła doktorat na Wydziale Reżyserii Filmowej PWSFTviT w Łodzi. Obecnie jest Prezesem Polskiego Stowarzyszenia Montażystów.
Filmografia:

2009: Miasto z morza
2008: Tatarak
2007: Katyń
2006: U fryzjera
2006: Tylko mnie kochaj
2006: Ranczo
2005: Tak miało być
2005: Sushi, torba, tablice, benzyna, czołgi, krajobraz w: Solidarność, Solidarność...
2005: Po sezonie
2005: Lekarz drzew
2005-2006: Codzienna 2 m 3
2004: Piekło niebo w: Święta polskie
2004: Stacyjka
2004: Cudownie ocalony w: Polskie miłości
2004: Osiemnaście (współpraca scenariuszowa)
2004: Nigdy w życiu!
2004-2006: Kryminalni
2004: Czwarta władza
2004: Całkiem nowe lata miodowe
2003: Zróbmy sobie wnuka
2003-2004: Męskie-żeńskie
2003: Koniec wakacji
2003: Kasia i Tomek
2003-2005: Defekt
2002: Miss mokrego podkoszulka w: Święta polskie
2002: Rób swoje, ryzyko jest twoje
2002: Król przedmieścia
2002: Haker
2001: Wtorek
2001: W pustyni i w puszczy (serial TV)
2001: Stacja
2000: Zakochani
2000: Weiser
2000-2001: Miasteczko
2000: Egoiści
1999: Wrota Europy
1999: Palce lizać
1999-2006: Na dobre i na złe
1999: Gwiazdka w Złotopolicach
1999: Fuks
1998: Poniedziałek
1998: Amok
1997-2006: Złotopolscy
1997: Szczęśliwego Nowego Jorku (montaż materiałów video)
1997: Krok
1997: Czas zdrady
1996: Bar „Atlantic”
1995: Próby domowe
1994: Jest jak jest
1992: Sauna (montaż materiałów video)
1992: Enak (wybór materiałów archiwalnych)
1990: Życie za życie. Maksymilian Kolbe (współpraca montażowa)

Nagrody filmowe:

2002: Weiser - Orzeł, Polska Nagroda Filmowa w kategorii: najlepszy montaż, za rok 2001
2001: Weiser - Gdynia (do 1986 Gdańsk, FPFF), nagroda za montaż
1997: Czas zdrady - Gdynia (do 1986 Gdańsk, FPFF), nagroda za montaż
Warsztaty kompozycji filmowej 9-15 października 2017
Warsztaty przeznaczone są dla uczniów szkół muzycznych, studentów i absolwentów kompozycji zainteresowanych tworzeniem muzyki filmowej. Kompozytor prowadzący warsztaty - laureat Oscara, Jan A.P. Kaczmarek przekaże uczestnikom wiedzę w zakresie sposobów pracy nad ścieżką muzyczną filmu, kontaktu i znalezienia wspólnego języka z reżyserem, zdradzi też zależności, które kompozytor napotyka podczas produkcji filmowej - ograniczony budżet i konsekwencje aranżacyjne.Warsztaty kompozycji filmowej 9-15 października 2017
Druga edycja konkursu na scenariusz filmowy promujący gospodarkę morską rozstrzygnięta!
Kapituła konkursowa wybrała do realizacji film wg scenariusza Pana Andrzeja Mańkowskiego pt. „Mój Port”. Wyróżnienia przyznano Panu Sławomirowi Witkowi oraz Panu Jakubowi Maj. Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i gratulujemy nagrodzonym! Premiera zwycięskiej produkcji już podczas Forum - 13 października. Tymczasem przypomnijmy zwycięski film „Koncert” z 2016 roku. 

Ogłoszenie wyników konkursu na film o gospodarce morskiej
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski