Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Sławomir Fabicki
Sławomir Fabicki
Reżyser, scenarzysta. Członek Europejskiej Akademii Filmowej. Laureat wielu nagród na krajowych i międzynarodowych festiwalach. Nominowany do studenckiego Oscara za film "Męska sprawa" w kategorii film zagraniczny w 2001.

W 1995 ukończył Studium Scenariuszowe PWSFTviT w Łodzi, a w 2002 Wydział Reżyserii PWSFTviT w Łodzi.
Filmografia

2017: ULTRAVIOLET - Serial fabularny, Reżyseria 

2013-2015: KOMISARZ ALEX - Serial fabularny, Reżyseria

2015: ZBRODNIA. SEZON DRUGI - Serial fabularny, Reżyseria, Współpraca scenariuszowa

2012: MIŁOŚĆ - Film fabularny, Scenariusz, Reżyseria

2009: Hanoi-Warszawa (opieka reżyserska) 2006: Z odzysku (reżyseria, scenariusz)

2002: Antychryst (II reżyser)

2001: Lista (asystent reżysera)

2001: Męska sprawa (reżyseria, scenariusz)

1999: Kaśka, bimber i motocykl (reżyseria, scenariusz)

1999: Bratobójstwo (reżyseria, scenariusz)

1998: Po drugiej stronie lasu (reżyseria)

1997: Wewnętrzny 55 (reżyseria, scenariusz)

1996: Nocą (reżyseria, scenariusz)

1994: Ich styl (scenariusz)

Nagrody filmowe:

2007: Z odzysku - Zlinea (Międzynarodowy Festiwal Filmów dla Dzieci i Młodzieży), The Europa Award za najlepszy pełnometrażowy debiut europejski
2007: Z odzysku - Triest (MFF), Specjalne Wyróżnienie Jury
2007: Z odzysku - Salerno (MFF Smuga Cienia), Nagroda Główna
2007: Z odzysku - Pecs (Międzynarodowy Festiwal Filmowy Moveast), Nagroda Główna - Złoty Beniamin
2007: Z odzysku - Cieszyn (Festiwal Filmowy Wakacyjne kadry), Złota Podkowa za najlepszy debiut w konkursie filmów fabularnych
2006: Z odzysku - Warszawa (Warszawski Festiwal Filmowy), Specjalna Nagroda Jury konkursu Nowe Filmy, Nowi Reżyserzy
2006: Z odzysku - Warszawa (Warszawski Festiwal Filmowy), Nagroda Cinemax za scenariusz
2006: Z odzysku - Saloniki (MFF), nagroda za reżyserię

2006: Z odzysku - Europejska Nagroda Filmowa (wcześniej Felix), nominacja w kategorii: Europejskie odkrycie
2006: Z odzysku - Bratysława (Międzynarodowy Festiwal Filmowy), Nagroda Publiczności - Złoty Bażant
2006: Z odzysku - Bratysława (Międzynarodowy Festiwal Filmowy), Nagroda FIPRESCI
Bardzo serdecznie zapraszamy 26 maja na godzinę 14:00 do sali Goplana w Gdyńskim Centrum Filmowym, gdzie w ramach  XIX Festiwalu Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskie "Dwa Teatry" będą Państwo mogli obejrzeć spektakl telewizyjny "Chłopcy" Stanisława Grochowiaka w reżyserii Roberta Glińskiego. Po pokazie zapraszamy na spotkanie z reżyserem, które poprowadzi Jerzy Rados. Wstęp wolny!Chłopcy Stanisława Grochowiaka w reż. Roberta Glińskiego 26 maja o 14:00 w Gdyńskim Centrum Filmowym
Bardzo miło nam poinformować, że aż pięć najnowszych filmów dyplomowych Gdyńskiej Szkoły Filmowej znalazło się w konkursie krótkometrażowych debiutów filmowych na festiwalu Młodzi i Film w Koszalinie!Aż pięć filmów dyplomowych Gdyńskiej Szkoły Filmowej w konkursie Młodzi i Film!
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski