Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Sławomir Fabicki
Sławomir Fabicki
Reżyser, scenarzysta. Członek Europejskiej Akademii Filmowej. Laureat wielu nagród na krajowych i międzynarodowych festiwalach. Nominowany do studenckiego Oscara za film "Męska sprawa" w kategorii film zagraniczny w 2001.

W 1995 ukończył Studium Scenariuszowe PWSFTviT w Łodzi, a w 2002 Wydział Reżyserii PWSFTviT w Łodzi.
Filmografia

2017: ULTRAVIOLET - Serial fabularny, Reżyseria 

2013-2015: KOMISARZ ALEX - Serial fabularny, Reżyseria

2015: ZBRODNIA. SEZON DRUGI - Serial fabularny, Reżyseria, Współpraca scenariuszowa

2012: MIŁOŚĆ - Film fabularny, Scenariusz, Reżyseria

2009: Hanoi-Warszawa (opieka reżyserska) 2006: Z odzysku (reżyseria, scenariusz)

2002: Antychryst (II reżyser)

2001: Lista (asystent reżysera)

2001: Męska sprawa (reżyseria, scenariusz)

1999: Kaśka, bimber i motocykl (reżyseria, scenariusz)

1999: Bratobójstwo (reżyseria, scenariusz)

1998: Po drugiej stronie lasu (reżyseria)

1997: Wewnętrzny 55 (reżyseria, scenariusz)

1996: Nocą (reżyseria, scenariusz)

1994: Ich styl (scenariusz)

Nagrody filmowe:

2007: Z odzysku - Zlinea (Międzynarodowy Festiwal Filmów dla Dzieci i Młodzieży), The Europa Award za najlepszy pełnometrażowy debiut europejski
2007: Z odzysku - Triest (MFF), Specjalne Wyróżnienie Jury
2007: Z odzysku - Salerno (MFF Smuga Cienia), Nagroda Główna
2007: Z odzysku - Pecs (Międzynarodowy Festiwal Filmowy Moveast), Nagroda Główna - Złoty Beniamin
2007: Z odzysku - Cieszyn (Festiwal Filmowy Wakacyjne kadry), Złota Podkowa za najlepszy debiut w konkursie filmów fabularnych
2006: Z odzysku - Warszawa (Warszawski Festiwal Filmowy), Specjalna Nagroda Jury konkursu Nowe Filmy, Nowi Reżyserzy
2006: Z odzysku - Warszawa (Warszawski Festiwal Filmowy), Nagroda Cinemax za scenariusz
2006: Z odzysku - Saloniki (MFF), nagroda za reżyserię

2006: Z odzysku - Europejska Nagroda Filmowa (wcześniej Felix), nominacja w kategorii: Europejskie odkrycie
2006: Z odzysku - Bratysława (Międzynarodowy Festiwal Filmowy), Nagroda Publiczności - Złoty Bażant
2006: Z odzysku - Bratysława (Międzynarodowy Festiwal Filmowy), Nagroda FIPRESCI
Przesłuchania do głównej roli w filmie dyplomowym
Poszukujemy zdolnej aktorsko dziewczynki w wieku 7-10 lat do głównej roli w filmie dyplomowym studentki Gdyńskiej Szkoły Filmowej, która zgodzi się ściąć włosy na potrzeby sceny w filmie. Prawdopodobny termin zdjęć to sierpień 2020 roku. Film realizowany będzie w Gdyni.

Prosimy o wysyłanie zgłoszeń ze zdjęciem i numerem telefonu/ mailem kontaktowym na adres: castingdyplom2020@gmail.com

Zainteresowanych zaprosimy na przesłuchania.

Przesłuchania do głównej roli w filmie dyplomowym
Przypominamy, że 20 maja mija termin składania dokumentów rekrutacyjnych na Wydział Reżyserii Gdyńskiej Szkoły Filmowej. Dokumenty należy wysłać najpóźniej dzisiaj pocztą bądź kurierem - decyduje data stempla pocztowego. Materiały, które kandydaci przesyłają do nas mailowo, muszą zostać wysłane dzisiaj najpóźniej do godziny 23:59.

Chętnie odpowiemy na wszystkie wątpliwości związane z rekrutacją pod adresem mailowym: info@gsf.plOstatni dzień na składanie dokumentów do Gdyńskiej Szkoły Filmowej
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski