Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Sławomir Fabicki
Sławomir Fabicki
Reżyser, scenarzysta. Członek Europejskiej Akademii Filmowej. Laureat wielu nagród na krajowych i międzynarodowych festiwalach. Nominowany do studenckiego Oscara za film "Męska sprawa" w kategorii film zagraniczny w 2001.

W 1995 ukończył Studium Scenariuszowe PWSFTviT w Łodzi, a w 2002 Wydział Reżyserii PWSFTviT w Łodzi.
Filmografia

2009: Hanoi-Warszawa (opieka reżyserska)
2006: Z odzysku (reżyseria, scenariusz)
2002: Antychryst (II reżyser)
2001: Lista (asystent reżysera)
2001: Męska sprawa (reżyseria, scenariusz)
1999: Kaśka, bimber i motocykl (reżyseria, scenariusz)
1999: Bratobójstwo (reżyseria, scenariusz)
1998: Po drugiej stronie lasu (reżyseria)
1997: Wewnętrzny 55 (reżyseria, scenariusz)
1996: Nocą (reżyseria, scenariusz)
1994: Ich styl (scenariusz)

Nagrody filmowe:

2007: Z odzysku - Zlinea (Międzynarodowy Festiwal Filmów dla Dzieci i Młodzieży), The Europa Award za najlepszy pełnometrażowy debiut europejski
2007: Z odzysku - Triest (MFF), Specjalne Wyróżnienie Jury
2007: Z odzysku - Salerno (MFF Smuga Cienia), Nagroda Główna
2007: Z odzysku - Pecs (Międzynarodowy Festiwal Filmowy Moveast), Nagroda Główna - Złoty Beniamin
2007: Z odzysku - Cieszyn (Festiwal Filmowy Wakacyjne kadry), Złota Podkowa za najlepszy debiut w konkursie filmów fabularnych
2006: Z odzysku - Warszawa (Warszawski Festiwal Filmowy), Specjalna Nagroda Jury konkursu Nowe Filmy, Nowi Reżyserzy
2006: Z odzysku - Warszawa (Warszawski Festiwal Filmowy), Nagroda Cinemax za scenariusz
2006: Z odzysku - Saloniki (MFF), nagroda za reżyserię
2006: Z odzysku - Europejska Nagroda Filmowa (wcześniej Felix), nominacja w kategorii: Europejskie odkrycie
2006: Z odzysku - Bratysława (Międzynarodowy Festiwal Filmowy), Nagroda Publiczności - Złoty Bażant
2006: Z odzysku - Bratysława (Międzynarodowy Festiwal Filmowy), Nagroda FIPRESCI
Zapraszamy na bezpłatne warsztaty Filmoteki Szkolnej w Gdyńskiej Szkole Filmowej!
Rozpoczęła się rekrutacja na kolejną edycję bezpłatnych warsztatów Filmoteki Szkolnej. Uczniowie szkół podstawowych (klasy 7) i ponadpodstawowych oraz nauczyciele z całej Polski mają szansę zrealizować filmy krótkometrażowe pod opieką profesjonalistów w Gdyńskiej Szkole Filmowej.Zapraszamy na bezpłatne warsztaty Filmoteki Szkolnej w Gdyńskiej Szkole Filmowej!
Jeśli masz mniej niż 25 lata i chcesz napisać recenzję filmu krótkometrażowego, podejmij wyzwanie! Czekają nagrody!

Producenci Warsztatów krytyki filmowej i nowomedialnej – Gdyńska Szkoła Filmowa, kwartalnik artystyczny „Bliza”, zeszyty GSF „Script” – ogłaszają konkurs na recenzję filmu krótkometrażowego.Młodzi o Młodych! Konkurs na recenzję filmu krótkometrażowego
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski