Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Katarzyna Figura
Katarzyna Figura
Aktorka. W latach 1985-88 występowała w Teatrze Współczesnym w Warszawie, w latach 2006-2013 w Teatrze Dramatycznym w Warszawie. Od roku 2013 aktorka Teatru Wybrzeże w Gdańsku.
Filmografia:

1979: Mysz − jako uczennica
1983: Przeznaczenie − jako Laura
1984: Bez końca − jako asystentka hipnotyzera
1985: Ga, ga. Chwała bohaterom − jako Once
1985: Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany − jako Cyntia
1985: Rośliny trujące − jako Goga Saganka
1986: Poskromienie złośnika − jako Sylvi
1986: Pierścień i róża (serial) − jako Rózia
1986: Pierścień i róża − jako Rózia
1986: Komediantka − jako aktorka Mimi Zarzecka
1987: W klatce − jako Marta
1987: Szornyek Evadja − jako Anabella
1987: Komediantka − jako aktorka Mimi Zarzecka
1987: Kingsajz − jako Ala
1987: Pociąg do Hollywood − jako Mariola Wafelek
1988: Nebojsa − jako Elena
1989: Estacion Central − jako Elena
1989: Porno − jako Superblondyna
1989: Rififi po sześćdziesiątce − jako Eliza
1990: Świnka − jako Dolores Mendoza, przyjaciółka Lucy
1990: Piggate − jako Dolores Mendoza, przyjaciółka Lucy
1990: Ryzykowne związki − jako Sasha
1990: Navarro
1990: Mleczna droga − jako Śmierć
1991: Obywatel świata − jako Kaśka, dziewczyna Janka
1991: Panny i wdowy − jako Karolina, córka Eweliny
1991: Panny i wdowy − jako Karolina, córka Eweliny (odc. 1 i 2)
1992: Washing machine − jako Kolba
1992: Głosy w ogrodzie − jako Leni
1992: Gracz − jako Kasia Figura
1992: Pamiętnik Czerwonego Pantofelka
1993: Wesoła noc smutnego biznesmena
1993: Fatalna przeszłość − jako Jennifer Lawrence
1993: Krwawe pranie − jako Kolba
1994: Prêt-à-porter − jako asystentka Sissy
1995: Wrzeciono czasu − jako Matylda
1995: Zbyt młodzi, zbyt szybcy − jako Kaddy Havel
1996: Autoportret z kochanką − jako Diana
1996: Niemcy − jako Marika, kochanka Williego
1997: Historie miłosne − jako Kryśka Filipowa
1997: Kiler − jako Rysia Siarzewska
1997: Prostytutki − jako Grazia
1997: Słoneczny zegar − jako Matylda
1997: Szczęśliwego Nowego Jorku − jako Teresa
1998: Złoto dezerterów − jako Basia Gołąbek, konkubina Kani
1999: Ajlawju − jako Gosia, miłość Adasia Miauczyńskiego
1999: Kiler-ów 2-óch − jako Rysia Siarzewska
2000: Zakochani − jako Edyta Bobicka
2001: Stacja − jako żona Wolańskiego
20012002: Lokatorzy − jako Kalina (odc. 63, 65, 67, 68, 70, 72)
2002: Kariera Nikosia Dyzmy − jako pielęgniarka
2002: Zemsta − jako Podstolina
2002: Pianista − jako sąsiadka
2003: Ubu Król − jako Ubica
2003: Żurek − jako Halina Iwanek
2004: Stacyjka − jako Anda Szulc, żona burmistrza
2005: Wiedźmy − jako Mariola
2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami − jako urzędniczka USC
2006: Summer Love − jako kobieta szeryfa
2006-2007: Pogoda na piątek − jako Anna Lewicka, matka Bartka i Michała
2007: Aria Diva − jako Joanna
2008: To nie tak jak myślisz, kotku − jako Żona Hoffmana
2008: Kochaj i tańcz − jako Matka Hani
2008: Karolcia − jako Leśniewska
2010: Cudowne lato − jako Helena Wolska i wróżka
2011: Wyjazd integracyjny − jako pani Jadzia
2011: Rezydencja − jako Anna Żurowska
2011: Och, Karol 2 − jako sędzina
2012: Yuma − jako Halina[1]
2012: Bejbi blues − jako sąsiadka
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości − jako Lolek Orkiestra
20122013: Wszystko przed nami − jako Marianna Szawarska
2013: Podejrzani zakochani − jako pięciokrotna rozwódka
Bogowie w klubie filmowym Gdyńskiej Szkoły Filmowej
Klub Gdyńskiej Szkoły Filmowej serdecznie zaprasza 23 lutego br. (czwartek) o godz. 18.00 na projekcję filmu Łukasza Palkowskiego BOGOWIE oraz spotkanie, w którym udział wezmą:
scenarzysta i reżyser: Łukasz Palkowski
aktor: Szymon Warszawski

GDYŃSKIE CENTRUM FILMOWE , sala Warszawa, Plac Grunwaldzki 2 w Gdyni

REZERWACJA (konieczna): info@gsf.pl, tel. 58 712 22 77 Decyduje kolejność zgłoszeń. W przypadku odwołania rezerwacji prosimy o kontakt.Bogowie w klubie filmowym Gdyńskiej Szkoły Filmowej
Tylko dzisiaj do 21:00 można głosować na dyrektora Gdyńskiej Szkoły Filmowej, Leszka Kopcia, który otrzymał nominację do nagrody Osobowość Pomorza w kategorii Kultura!

Aby oddać swój głos należy wysłać sms-a o treści: KG.124 pod numer 72355.

Szczegóły można znaleźć na stronie internetowej organizatora plebiscytu:

http://www.dziennikbaltycki.pl/plebiscyt/a/osobowosc-pomorza-2016-kultura-wyniki-glosowania,11749308/Ostatni dzień głosowania na Osobowość Pomorza
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski