Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Filip Jacobson
Filip Jacobson - słuchacz
Reżyser filmów dokumentalnych. Absolwent Filmoznawstwa na Uniwersytecie Łódzkim, Gdyńskiej Szkoły Filmowej kontynuuje naukę na Kunsthochschule für Medien w Kolonii w Niemczech. Przez pół roku w ramach wymiany studenckiej studiował na EICTV na Kubie oraz licznych warsztatach filmowych jak: EsoDoc Workshops, Goshort Talent Campus, Polska Doc.

Zaangażowany w dokumenty społeczne, poszukuje różnych form wyrazu zarówno w projekcie internetowym jak i formach paradokumentalnych.

Organizował warsztaty filmowe dla dzieci i młodzieży w Turcji, Rumunii i Polsce. Jego pierwszy film “Spacer” został dostrzeżony przez JuryStudenckie na Krakowskim Festiwalu Filmowym w 2012 roku. W 2015 wraz z artystką Angeliką Hertą zrealizował web-dokument www.bobkowski-codalej.pl na motywach “Szkiców piórkiem” Andrzeja Bobkowskiego. Film powstał przy wsparciu stypendium “Młoda Polska” Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Polski. Właśnie ukończył zdjęcia do swojego debiutu fabularnego na Kubie.

Filmografia:

• DOM 2016, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.

• Lekcja patriotyzmu 2016, dokument krótkometrażowy, KHM, Germany.

• Bobkowski-co-dalej.pl, 2015 dokument internetowy,

Polska/Niemcy/Francja.

• To jest Polska 2014, mockument krótkometrażowy, Trawa Film,

Niemcy.

• Spacer 2012, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.



Wystawa
Przypominamy, że tylko do niedzieli, 25 czerwca, czekamy na scenariusze na  realizację filmu krótkometrażowego promującego gospodarkę morską w Polsce!Ostatnie dni konkursu na scenariusz i realizację filmu krótkometrażowego promującego gospodarkę morską w Polsce
Zadajesz sobie pytanie: Jak zrobić film? Zgłoś się na 16. Pomorskie Warsztaty Filmowe!

Uczestnicy 16. Pomorskich Warsztatów Filmowych wezmą udział w każdym z etapów powstawania filmu fabularnego, od pisania scenariusza poprzez zdjęcia z udziałem profesjonalnej ekipy filmowej i zawodowych aktorów, aż po montaż i udźwiękowienie. Pracami pokierują praktycy kina i znakomici wykładowcy. Swój udział w warsztatach potwierdzili: scenarzysta Grzegorz Łoszewski [m.in. „Komornik”, „Stygmatyczka”, „Bez wstydu”], reżyser Wojciech Marczewski [m.in. „Dreszcze”, „Ucieczka z kina Wolność”, „Weiser”], operator obrazu Sławomir Pultyn [m.in. „Życie, miłość, śmierć i inne błahostki czyli Jan Saudek czeski fotograf”] oraz montażystka Milenia Fiedler [m.in. „Weiser”, „Katyń”, „Wałęsa”].16. Pomorskie Warsztaty Filmowe - ruszyła rekrutacja!
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski