Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Filip Jacobson
Filip Jacobson - słuchacz
Reżyser filmów dokumentalnych. Absolwent Filmoznawstwa na Uniwersytecie Łódzkim, Gdyńskiej Szkoły Filmowej kontynuuje naukę na Kunsthochschule für Medien w Kolonii w Niemczech. Przez pół roku w ramach wymiany studenckiej studiował na EICTV na Kubie oraz licznych warsztatach filmowych jak: EsoDoc Workshops, Goshort Talent Campus, Polska Doc.

Zaangażowany w dokumenty społeczne, poszukuje różnych form wyrazu zarówno w projekcie internetowym jak i formach paradokumentalnych.

Organizował warsztaty filmowe dla dzieci i młodzieży w Turcji, Rumunii i Polsce. Jego pierwszy film “Spacer” został dostrzeżony przez JuryStudenckie na Krakowskim Festiwalu Filmowym w 2012 roku. W 2015 wraz z artystką Angeliką Hertą zrealizował web-dokument www.bobkowski-codalej.pl na motywach “Szkiców piórkiem” Andrzeja Bobkowskiego. Film powstał przy wsparciu stypendium “Młoda Polska” Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Polski. Właśnie ukończył zdjęcia do swojego debiutu fabularnego na Kubie.

Filmografia:

• DOM 2016, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.

• Lekcja patriotyzmu 2016, dokument krótkometrażowy, KHM, Germany.

• Bobkowski-co-dalej.pl, 2015 dokument internetowy,

Polska/Niemcy/Francja.

• To jest Polska 2014, mockument krótkometrażowy, Trawa Film,

Niemcy.

• Spacer 2012, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.



Wystawa
Janusz Majewski i Paweł Huelle – premiera 32. „Blizy” pt. Nierozum
Czy dziś mamy do czynienia z kolejnym zwrotem antyoświeceniowym? Czy czeka nas nowe, tym razem cyfrowe, średniowiecze? Czy demokracja – ustrój, którego istnienie oparte jest na rozsądku obywateli – ma szanse przetrwać w takich okolicznościach? To pytania, na które próbują odpowiedzieć autorzy najnowszego numeru kwartalnika artystycznego Bliza.Janusz Majewski i Paweł Huelle – premiera 32. „Blizy” pt. Nierozum
Trzy wspaniałe wiadomości: "Mleko" w reżyserii Urszuli Morgi zostało zaproszone do programu Helsinki International Film Festival, "Casting" w reżyserii Katarzyny Iskry zakwalifikował się do konkursu na 25. Women Make Waves Film Festival w Tajwanie, natomiast "Nowy Bronx" w reżyserii Filipa Ignatowicza otrzymał Nagrodę Publiczności w kategorii Krótkometrażowych Filmów Fabularnych podczas 16. edycji GdanskDocFilmFestival! Gratulujemy!Sukcesy, sukcesy!
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski