Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Filip Jacobson
Filip Jacobson - słuchacz
Reżyser filmów dokumentalnych. Absolwent Filmoznawstwa na Uniwersytecie Łódzkim, Gdyńskiej Szkoły Filmowej kontynuuje naukę na Kunsthochschule für Medien w Kolonii w Niemczech. Przez pół roku w ramach wymiany studenckiej studiował na EICTV na Kubie oraz licznych warsztatach filmowych jak: EsoDoc Workshops, Goshort Talent Campus, Polska Doc.

Zaangażowany w dokumenty społeczne, poszukuje różnych form wyrazu zarówno w projekcie internetowym jak i formach paradokumentalnych.

Organizował warsztaty filmowe dla dzieci i młodzieży w Turcji, Rumunii i Polsce. Jego pierwszy film “Spacer” został dostrzeżony przez JuryStudenckie na Krakowskim Festiwalu Filmowym w 2012 roku. W 2015 wraz z artystką Angeliką Hertą zrealizował web-dokument www.bobkowski-codalej.pl na motywach “Szkiców piórkiem” Andrzeja Bobkowskiego. Film powstał przy wsparciu stypendium “Młoda Polska” Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Polski. Właśnie ukończył zdjęcia do swojego debiutu fabularnego na Kubie.

Filmografia:

• DOM 2016, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.

• Lekcja patriotyzmu 2016, dokument krótkometrażowy, KHM, Germany.

• Bobkowski-co-dalej.pl, 2015 dokument internetowy,

Polska/Niemcy/Francja.

• To jest Polska 2014, mockument krótkometrażowy, Trawa Film,

Niemcy.

• Spacer 2012, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.



Wystawa
Konkurs Młodzi o FPFF! rozstrzygnięty!
W tym roku po raz pierwszy w związku z Festiwalem Polskich Filmów Fabularnych ogłoszono konkurs na recenzję polskiego filmu fabularnego. Wyzwanie mogły podjąć osoby, które nie ukończyły 25 lat. Materiałem do zrecenzowania były filmy prezentowane w Konkursie Głównym festiwalu w ostatnich pięciu latach. Konkurs – we współpracy z festiwalem – zorganizowali producenci Warsztatów krytyki filmowej i nowomedialnej (Gdyńska Szkoła Filmowa, kwartalnik artystyczny „Bliza” oraz zeszyty GSF „Script”). Konkurs Młodzi o FPFF! rozstrzygnięty!
Serdecznie zapraszamy na pokaz filmów dyplomowych absolwentów Gdyńskiej Szkoły Filmowej! 12 września (środa) od godziny 16:00 będą mieli Państwo okazję zobaczyć aż dwanaście krótkich metraży, które zdobyły łącznie ponad 80 nagród na festiwalach w kraju i za granicą. Pokaz odbędzie się w nowo otwartym w Gdyni Konsulacie Kultury (ul. Jana z Kolna 25). Wstęp wolny - decyduje kolejność przyjścia na seanse. Możliwość wzięcia udziału w całości lub poszczególnych blokach filmowych.Pokaz filmów dyplomowych absolwentów Gdyńskiej Szkoły Filmowej
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski