Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Filip Jacobson
Filip Jacobson - słuchacz
Reżyser filmów dokumentalnych. Absolwent Filmoznawstwa na Uniwersytecie Łódzkim, Gdyńskiej Szkoły Filmowej kontynuuje naukę na Kunsthochschule für Medien w Kolonii w Niemczech. Przez pół roku w ramach wymiany studenckiej studiował na EICTV na Kubie oraz licznych warsztatach filmowych jak: EsoDoc Workshops, Goshort Talent Campus, Polska Doc.

Zaangażowany w dokumenty społeczne, poszukuje różnych form wyrazu zarówno w projekcie internetowym jak i formach paradokumentalnych.

Organizował warsztaty filmowe dla dzieci i młodzieży w Turcji, Rumunii i Polsce. Jego pierwszy film “Spacer” został dostrzeżony przez JuryStudenckie na Krakowskim Festiwalu Filmowym w 2012 roku. W 2015 wraz z artystką Angeliką Hertą zrealizował web-dokument www.bobkowski-codalej.pl na motywach “Szkiców piórkiem” Andrzeja Bobkowskiego. Film powstał przy wsparciu stypendium “Młoda Polska” Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Polski. Właśnie ukończył zdjęcia do swojego debiutu fabularnego na Kubie.

Filmografia:

• DOM 2016, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.

• Lekcja patriotyzmu 2016, dokument krótkometrażowy, KHM, Germany.

• Bobkowski-co-dalej.pl, 2015 dokument internetowy,

Polska/Niemcy/Francja.

• To jest Polska 2014, mockument krótkometrażowy, Trawa Film,

Niemcy.

• Spacer 2012, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.



Wystawa
JULIUSZ MACHULSKI. Spotkanie autorskie z reżyserem
Reżyser i producent filmowy, aktor i scenarzysta, autor takich przebojów jak „Vabank”, „Seksmisja”, „Kingsajz” czy „Kiler” będzie gościem Gdyńskiego Centrum Filmowego w piątek, 11 stycznia 2018 roku, o godzinie 18.00. Spotkanie autorskie w Galerii GCF poświęcone zostanie książce Juliusza Machulskiego „Hitmen”, zbiorowi dowcipnych i osobistych felietonów, które układają się w wyjątkową autobiografię znanego reżysera. Wstęp wolny.JULIUSZ MACHULSKI. Spotkanie autorskie z reżyserem
Już jutro, we czwartek, 13 grudnia, o godz. 20:00 premiera filmu „Genesis 2.0.” z dr Pauliną Mozolewską.

Pokaz specjalny najnowszego filmu Christiana Freia (nominacja do Oscara za „Fotografa wojennego”) z udziałem dr Pauliny Mozolewskiej, biologa molekularnego i popularyzatorki nauki - www.naukowka.pl . Czy wskrzeszenie mamuta jest dziś możliwe? Przed nami opowieść o tajemnicach ukrytych w naturze, fundamencie stworzenia świata i nowej roli, jaką może odegrać w tym procesie człowiek - autor nowego Genesis 2.0. Przeboje festiwalu Millennium Docs Against Gravity 2018 w Gdyńskim Centrum Filmowym
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski