Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Filip Jacobson
Filip Jacobson - słuchacz
Reżyser filmów dokumentalnych. Absolwent Filmoznawstwa na Uniwersytecie Łódzkim, Gdyńskiej Szkoły Filmowej kontynuuje naukę na Kunsthochschule für Medien w Kolonii w Niemczech. Przez pół roku w ramach wymiany studenckiej studiował na EICTV na Kubie oraz licznych warsztatach filmowych jak: EsoDoc Workshops, Goshort Talent Campus, Polska Doc.

Zaangażowany w dokumenty społeczne, poszukuje różnych form wyrazu zarówno w projekcie internetowym jak i formach paradokumentalnych.

Organizował warsztaty filmowe dla dzieci i młodzieży w Turcji, Rumunii i Polsce. Jego pierwszy film “Spacer” został dostrzeżony przez JuryStudenckie na Krakowskim Festiwalu Filmowym w 2012 roku. W 2015 wraz z artystką Angeliką Hertą zrealizował web-dokument www.bobkowski-codalej.pl na motywach “Szkiców piórkiem” Andrzeja Bobkowskiego. Film powstał przy wsparciu stypendium “Młoda Polska” Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Polski. Właśnie ukończył zdjęcia do swojego debiutu fabularnego na Kubie.

Filmografia:

• DOM 2016, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.

• Lekcja patriotyzmu 2016, dokument krótkometrażowy, KHM, Germany.

• Bobkowski-co-dalej.pl, 2015 dokument internetowy,

Polska/Niemcy/Francja.

• To jest Polska 2014, mockument krótkometrażowy, Trawa Film,

Niemcy.

• Spacer 2012, dokument krótkometrażowy, GSF, Polska.



Wystawa
Rusza rekrutacja na 17. Pomorskie Warsztaty Filmowe!
Zadajesz sobie pytanie: Jak zrobić film? Zgłoś się na 17. Pomorskie Warsztaty Filmowe!

Uczestnicy 17. Pomorskich Warsztatów Filmowych wezmą udział w każdym z etapów powstawania filmu fabularnego, od pisania scenariusza poprzez zdjęcia z udziałem profesjonalnej ekipy filmowej i zawodowych aktorów, aż po montaż i udźwiękowienie. Pracami pokierują praktycy kina i znakomici wykładowcy. Swój udział w warsztatach potwierdzili: scenarzysta Grzegorz Łoszewski [m.in. „Komornik”, „Stygmatyczka”, „Bez wstydu”], reżyser Wojciech Marczewski [m.in. „Dreszcze”, „Ucieczka z kina Wolność”, „Weiser”], operator obrazu Sławomir Pultyn [m.in. „Życie, miłość, śmierć i inne błahostki czyli Jan Saudek czeski fotograf”] oraz montażystka Milenia Fiedler [m.in. „Weiser”, „Katyń”, „Wałęsa”].Rusza rekrutacja na 17. Pomorskie Warsztaty Filmowe!
Jeśli masz mniej niż 25 lat i chcesz napisać recenzję polskiego filmu fabularnego, podejmij wyzwanie! Czekają nagrody finansowe i akredytacje na FPFF!

Producenci Warsztatów krytyki filmowej i nowomedialnej – Gdyńska Szkoła Filmowa, kwartalnik artystyczny „Bliza”, zeszyty GSF „Script” – ogłaszają konkurs na recenzję filmu fabularnego. Czekamy na recenzje filmów z Konkursu Głównego Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni z ostatnich pięciu lat.

Co musisz zrobić, żeby wziąć udział w konkursie?
  1. Przeczytaj regulamin i sprawdź listę filmów załączoną do regulaminu.
  2. Do 26 sierpnia 2018 napisz i prześlij recenzję na adres: a.kaminski@festiwalgdynia.pl.
Do 15 września 2018 jury konkursu oceni nadesłane prace i przyzna trzy nagrody: główną – 1000 zł, dwie dodatkowe – po 500 zł, a także zaproszenia do udziału w kolejnych edycjach Warsztatów krytyki filmowej i nowo medialnej. Ponadto Festiwal Polskich Filmów Fabularnych ufunduje zwycięzcom akredytacje na 43. FPFF. Dodatkowo nagrodzone prace zostaną opublikowane w przestrzeni medialnej, którą dysponują organizatorzy.

Szczegóły znajdziecie tu: http://www.gsf.pl/wkf/konkursy/

Młodzi o filmach z FPFF! - konkurs na recenzję polskiego filmu fabularnego
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski