Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Paweł Huelle
Paweł Huelle
Prozaik i autor tomiku wierszy. Pracował jako dziennikarz w Biurze Informacji Prasowej Solidarności. Wykładowca uniwersytecki, redaktor, dyrektor Ośrodka Gdańskiego Telewizji Polskiej, a ostatnio także felietonista.

Absolwent filologii polskiej na Uniwersytecie Gdańskim. Autor felietonów w "Gazecie Wyborczej". Jego książki, w tym debiutancka powieść "Weiser Dawidek", zostały przetłumaczone na wiele języków.
Bibliografia:

2008: Opowieści chłodnego morza, Kraków, Znak
2007: Ostatnia wieczerza, Kraków, Znak
2004: Castorp, Gdańsk, Wydawnictwo słowo/obraz terytoria
2001: Mercedes-Benz. Z listów do Hrabala, Kraków, Znak
1996: Pierwsza miłość i inne opowiadania, Londyn-Warszawa, PULS
1994: Wiersze, Gdańsk, Wydawnictwo Morskie
1991: Opowiadania na czas przeprowadzki, Londyn-Warszawa, PULS
1987: Weiser Dawidek, Gdańsk, Wydawnictwo Morskie (II wyd. popr.: Londyn-Warszawa, PULS 1992)

Wybrane tłumaczenia:
1995: fiński: Kuka ole, Weiser Dawidek, Otava, Keuruu
1990: francuski: Weiser Dawidek, Lausanne, LAge dHomme
1990: hiszpański: Donde esta Weiser Dawidek, Barcelona, Barral
1992: niemiecki: Weiser Dawidek, Hamburg, Zuerich, Luchterhand. Schnecken, Pfutzen, Regen und Andere Geschichten aus Gdansk (Opowiadania na czas przeprowadzki), Hamburg, Zuerich, Luchterhand

Tłumaczenia również na języki: angielski, holenderski, szwedzki, czeski, włoski i wiele innych.
Przesłuchania do głównej roli w filmie dyplomowym
Poszukujemy zdolnej aktorsko dziewczynki w wieku 7-10 lat do głównej roli w filmie dyplomowym studentki Gdyńskiej Szkoły Filmowej, która zgodzi się ściąć włosy na potrzeby sceny w filmie. Prawdopodobny termin zdjęć to sierpień 2020 roku. Film realizowany będzie w Gdyni.

Prosimy o wysyłanie zgłoszeń ze zdjęciem i numerem telefonu/ mailem kontaktowym na adres: castingdyplom2020@gmail.com

Zainteresowanych zaprosimy na przesłuchania.

Przesłuchania do głównej roli w filmie dyplomowym
Przypominamy, że 20 maja mija termin składania dokumentów rekrutacyjnych na Wydział Reżyserii Gdyńskiej Szkoły Filmowej. Dokumenty należy wysłać najpóźniej dzisiaj pocztą bądź kurierem - decyduje data stempla pocztowego. Materiały, które kandydaci przesyłają do nas mailowo, muszą zostać wysłane dzisiaj najpóźniej do godziny 23:59.

Chętnie odpowiemy na wszystkie wątpliwości związane z rekrutacją pod adresem mailowym: info@gsf.plOstatni dzień na składanie dokumentów do Gdyńskiej Szkoły Filmowej
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski