Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Paweł Łoziński
Paweł Łoziński
Reżyser, scenarzysta i producent filmów dokumentalnych. Absolwent Wydziału Reżyserii w PWSFTviT. Laureat wielu nagród na krajowych i międzynarodowych festiwalach, w tym nagrody za debiut reżyserski na FPFF w Gdyni.

Przygodę z filmem rozpoczął od asystowania ojcu, Marcelowi Łozińskiemu. Był także asystentem Krzysztofa Kieślowskiego przy filmie "Trzy kolory. Biały" (1993). W oparciu o pomysł Kieślowskiego zrealizował polski odcinek serii "Sto lat kina". W 1996 roku za swą telewizyjną fabułę "Kratka", z Jerzym Kamasem, otrzymał nagrodę za debiut na festiwalu w Gdyni. Wiele nagród na międzynarodowych festiwalach otrzymał film "Miejsce urodzenia" (1992) o podróży pisarza Henryka Grynberga w poszukiwaniu śladów zamordowanego w czasie okupacji ojca. Nie mniejsze uznanie - jako propozycja "dokumentu codzienności" - zdobyły filmy "Taka historia" i "Siostry", nagrodzone Złotym Lajkonikiem na krakowskim Festiwalu Filmów Dokumentalnych i Krótkometrażowych.
Filmografia

2009: Chemia (reżyseria, scenariusz, dźwięk, producent)
2008: Kici (reżyseria, scenariusz, dźwięk, producent)
2007: Jacek Hugo-Bader (realizacja, scenariusz, producent)
2007: A gdyby tak się stało (współpraca realizatorska)
2006: Wygnańcy (realizacja, scenariusz, kierownictwo produkcji, producent)
2004: Między drzwiami (reżyseria, scenariusz, producent wykonawczy)
2002: Pani z Ukrainy (reżyseria, scenariusz, zdjęcia, producent)
2002: Kraj urodzenia..., Kto, co i jest w jakim związku?, Ulica Wapienna, Zamek w Nasz spis powszechny (producent wykonawczy)
2002: Mój spis z natury we wsi Leźno Małe w Nasz spis powszechny (producent wykonawczy, reżyseria, scenariusz, zdjęcia)
1999: Taka historia (reżyseria, scenariusz, zdjęcia, dźwięk)
1999: Siostry (reżyseria, scenariusz, zdjęcia, dźwięk, producent)
1997: Sławomir Mrożek przedstawia (realizacja)
1997: Japonia (realizacja)
1995: Wszystko może się przytrafić (współpraca)
1995: 10 lat w kinie (realizacja)
1993: 89 mm do Europy (współpraca)
1992: Miejsce urodzenia (realizacja)
1991: Siedmiu Żydów z mojej klasy (współpraca realizatorska)
1990: 45-89 (zdjęcia)
Przesłuchania do głównej roli w filmie dyplomowym
Poszukujemy zdolnej aktorsko dziewczynki w wieku 7-10 lat do głównej roli w filmie dyplomowym studentki Gdyńskiej Szkoły Filmowej, która zgodzi się ściąć włosy na potrzeby sceny w filmie. Prawdopodobny termin zdjęć to sierpień 2020 roku. Film realizowany będzie w Gdyni.

Prosimy o wysyłanie zgłoszeń ze zdjęciem i numerem telefonu/ mailem kontaktowym na adres: castingdyplom2020@gmail.com

Zainteresowanych zaprosimy na przesłuchania.

Przesłuchania do głównej roli w filmie dyplomowym
Przypominamy, że 20 maja mija termin składania dokumentów rekrutacyjnych na Wydział Reżyserii Gdyńskiej Szkoły Filmowej. Dokumenty należy wysłać najpóźniej dzisiaj pocztą bądź kurierem - decyduje data stempla pocztowego. Materiały, które kandydaci przesyłają do nas mailowo, muszą zostać wysłane dzisiaj najpóźniej do godziny 23:59.

Chętnie odpowiemy na wszystkie wątpliwości związane z rekrutacją pod adresem mailowym: info@gsf.plOstatni dzień na składanie dokumentów do Gdyńskiej Szkoły Filmowej
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski