Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Andrzej Jaroszewicz
Andrzej Jaroszewicz
Operator. Autor zdjęć m. in. do filmów "Quo Vadis", "Na srebrnym globie", "Młode wilki". Pod jego okiem powstało wiele etiud filmowych nagradzanych za najlepsze zdjęcia. Doświadczony pedagog PWSFTViT w Łodzi.
Filmografia

Zdjęcia:
2005: Amerykański dla niezbyt zaawansowanych
2003: Łyżeczka życia
2001: Quo Vadis
2000: Bajland
2000: Nie ma zmiłuj
2000: Obscuratio
1999: Fuks
1999: Tryumf pana Kleksa
1998: Dom Pirków
1998: Liceum czarnej magii
1997: Młode wilki ½
1997: Taekwondo
1996: Baśń o Pączkowej
1996: Szamanka
1996: Wirus
1995: Les Miles
1995: Młode wilki
1993: Republika marzeń
1993: Uprowadzenie Agaty
1992: Enak
1992: Naprawdę krótki film o miłości, zabijaniu i jeszcze jednym przykazaniu
1990: Błękitna nuta
1989: Borys Godunow
1988: Łabędzi śpiew
1988: Dekalog VIII
1987: Jedenaste przykazanie
1987: Na srebrnym globie
1985: Gra w ślepca
1985: Labirynt
1983: Sny i marzenia
1982: Noc poślubna w biały dzień
1981: Opętanie
1981: Spokojne lata
1980: Tango ptaka
1976: Smuga cienia
1976: W środku lata
1975: Najważniejsze to kochać
1973: Nie będę cię kochać
1973: Nocleg
1973: Sekret
1973: Zazdrość i medycyna
1972: Anatomia miłości
1972: Diabeł
1972: Motyle
1971: Uciec jak najbliżej

Seriale:
2004: Babilon.pl
2003-2008: Fala zbrodni
2002: Quo Vadis
1990: Napoleon

Reżyseria:
2004: Babilon.pl

Opieka pedagogiczna:
2008: Tyle wody koło domu
2007: Zwierciadło
2007: Ulotne
2007: Udar
2007: Pan much
2007: M.D.K.
2007: Gra
2006: Upał
2006: Świt
2006: Przetwory na życie
2006: Ostatnia klatka
2006: O kierowcy autobusu, który chciał być Bogiem
2006: Niebo nad Mazurami
2006: My... po tatusia
2006: Mistrz Świata
2006: Miasto ucieczki
2006: Hotel
2006: Dzień, w którym umarłem...
2006: Della i Jim
2006: Chleb powszedni
2006: Być jak Jan Kowalski
2006: Błękitna droga
2005: Wszystko będzie
2005: W próżni
2005: Ulewa
2005: Ucieczka
2005: Spotkanie
2005: Chłopiec
2003: ...The Water Fight

Obsada aktorska:
198;4 La Femme Publique

Nagrody filmowe filmów ze zdjęciami A. J. Jaroszewicza:
2005: Złoty Krzyż Zasługi za promowanie Polski na EXPO
2004: Fala zbrodni - TeleEkran w kategorii - najlepszy polski serial kryminalny
2001: Quo Vadis - Nagroda Stowarzyszenia „Kina Polskie”- Brylantowy Bilet
2001: Bajland - Lubomierz (FF Komediowych) - Srebrny Granat
2000: Fuks - Festiwal Dobrego Humoru - statuetka „Melonika” w kategorii: najlepszy film komediowy
1995: Młode wilki - Chicago (Festiwal Polskich Filmów) - Złote Zęby - nagroda publiczności
Bogowie w klubie filmowym Gdyńskiej Szkoły Filmowej
Klub Gdyńskiej Szkoły Filmowej serdecznie zaprasza 23 lutego br. (czwartek) o godz. 18.00 na projekcję filmu Łukasza Palkowskiego BOGOWIE oraz spotkanie, w którym udział wezmą:
scenarzysta i reżyser: Łukasz Palkowski
aktor: Szymon Warszawski

GDYŃSKIE CENTRUM FILMOWE , sala Warszawa, Plac Grunwaldzki 2 w Gdyni

REZERWACJA (konieczna): info@gsf.pl, tel. 58 712 22 77 Decyduje kolejność zgłoszeń. W przypadku odwołania rezerwacji prosimy o kontakt.Bogowie w klubie filmowym Gdyńskiej Szkoły Filmowej
Tylko dzisiaj do 21:00 można głosować na dyrektora Gdyńskiej Szkoły Filmowej, Leszka Kopcia, który otrzymał nominację do nagrody Osobowość Pomorza w kategorii Kultura!

Aby oddać swój głos należy wysłać sms-a o treści: KG.124 pod numer 72355.

Szczegóły można znaleźć na stronie internetowej organizatora plebiscytu:

http://www.dziennikbaltycki.pl/plebiscyt/a/osobowosc-pomorza-2016-kultura-wyniki-glosowania,11749308/Ostatni dzień głosowania na Osobowość Pomorza
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski