Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Elżbieta Benkowska
Elżbieta Benkowska - słuchacz
Kinem interesuje się, odkąd dowiedziała się, że urodziny obchodzi tego samego dnia, co Roman Polański. Filmy zaczęła kręcić w dniu swoich 18. urodzin, gdy dostała pierwszą kamerę.

Absolwentka XV Liceum Ogólnokształcącego im. Zjednoczonej Europy w Gdańsku, sekcji dwujęzycznej z językiem hiszpańskim. Studiuje na kierunku slawistyka na Uniwersytecie Gdańskim.

Mówi biegle po angielsku, hiszpańsku, serbsku i chorwacku, jej słoweński jest średnio zaawansowany, zna także podstawy łaciny, greki koine i staro-cerkiewno-słowiańskiego.
Filmografia

2013: Olena

2011: Pierwszy stopień
2011: Solo
2011: Strawa duchowa
2011: Szalik
2011: Wigilia
2010: Hokeistka 7
2009: Sąsiadka
2008: Prosto film

Hokeistka 7
Sąsiadka
Prosto film
Blog o Gdańsku-Orunii
Studenci Gdyńskiej Szkoły Filmowej uczą się od mistrzów
Punkt zwrotny w filmie fabularnym oraz rola muzyki w filmie – między innymi o takich zagadnieniach studenci Gdyńskiej Szkoły Filmowej dyskutują z mistrzami. Ich nauczycielami są: reżyser Krzysztof Zanussi oraz Jan A.P. Kaczmarek, światowej sławy kompozytor muzyki filmowej, laureat Oscara. Studenci Gdyńskiej Szkoły Filmowej uczą się od mistrzów
Laureatką konkursu "Gdynia. Pełna kultura!" na krótki spot o gdyńskiej kulturze została Anna Jabłońska z Wrocławia. Decyzja zapadła 29 sierpnia.Konkurs na film Gdynia. Pełna kultura rozstrzygnięty!
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski