Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Elżbieta Benkowska
Elżbieta Benkowska - słuchacz
Kinem interesuje się, odkąd dowiedziała się, że urodziny obchodzi tego samego dnia, co Roman Polański. Filmy zaczęła kręcić w dniu swoich 18. urodzin, gdy dostała pierwszą kamerę.

Absolwentka XV Liceum Ogólnokształcącego im. Zjednoczonej Europy w Gdańsku, sekcji dwujęzycznej z językiem hiszpańskim. Studiuje na kierunku slawistyka na Uniwersytecie Gdańskim.

Mówi biegle po angielsku, hiszpańsku, serbsku i chorwacku, jej słoweński jest średnio zaawansowany, zna także podstawy łaciny, greki koine i staro-cerkiewno-słowiańskiego.
Filmografia

2013: Olena

2011: Pierwszy stopień
2011: Solo
2011: Strawa duchowa
2011: Szalik
2011: Wigilia
2010: Hokeistka 7
2009: Sąsiadka
2008: Prosto film

Hokeistka 7
Sąsiadka
Prosto film
Blog o Gdańsku-Orunii
Galiony 2017 rozdane!
16 kwietnia okazał się wspaniałym wieczorem dla Gdyńskiej Szkoły Filmowej! W Gdyńskim Centrum Filmowym odbyła się uroczysta gala, podczas której prezydent Gdyni Wojciech Szczurek wręczył statuetki wybitnym twórcom związanym z Gdynią.Galiony 2017 rozdane!
Masz od 18 do 25 lat i regularnie chodzisz do kina? Potrafisz ciekawie pisać o swojej filmowej pasji?

Płynnie mówisz i piszesz po angielsku? Jeśli tak, zgłoś się do programu „28 TIMES CINEMA”. Sieć kin Europa Cinemas po raz kolejny wybierze spośród młodych Europejczyków 28 miłośników kina i nagrodzi ich zaproszeniem na Festiwal Filmowy w Wenecji! Możesz być jednym z nich. Zostań kinowym Ambasadorem Polski i pojedź na Festiwal Filmowy w Wenecji!
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski