Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą politykę.
Zamknij
GSFLogo
GSFLogoTXT
szukaj
heartyoutuberssblip
Elżbieta Benkowska
Elżbieta Benkowska - słuchacz
Kinem interesuje się, odkąd dowiedziała się, że urodziny obchodzi tego samego dnia, co Roman Polański. Filmy zaczęła kręcić w dniu swoich 18. urodzin, gdy dostała pierwszą kamerę.

Absolwentka XV Liceum Ogólnokształcącego im. Zjednoczonej Europy w Gdańsku, sekcji dwujęzycznej z językiem hiszpańskim. Studiuje na kierunku slawistyka na Uniwersytecie Gdańskim.

Mówi biegle po angielsku, hiszpańsku, serbsku i chorwacku, jej słoweński jest średnio zaawansowany, zna także podstawy łaciny, greki koine i staro-cerkiewno-słowiańskiego.
Filmografia

2013: Olena

2011: Pierwszy stopień
2011: Solo
2011: Strawa duchowa
2011: Szalik
2011: Wigilia
2010: Hokeistka 7
2009: Sąsiadka
2008: Prosto film

Hokeistka 7
Sąsiadka
Prosto film
Blog o Gdańsku-Orunii
Trwa rekrutacja na Warsztaty kompozycji muzyki filmowej
Gdyńska Szkoła Filmowa zaprasza na czwartą edycję Warsztatów kompozycji muzyki filmowej z laureatem Oscara Janem A.P. Kaczmarkiem w dniach 18-24 października 2021 roku

Zgłoszenia przyjmowane są od 1 lipca do 15 września 2021 roku.Trwa rekrutacja na Warsztaty kompozycji muzyki filmowej
Serdecznie zapraszamy młodych twórców filmowych, w szczególności licealistów, do wzięcia udziału w BEZPŁATNYCH zdalnych warsztatach i masterclassach z uznanymi polskimi twórcami.

Spotkania realizowane będą w ramach XIV Przeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich ALBATROSY.

Bezpłatne masterclassy i warsztaty filmowe online
POWRÓT NA GÓRĘ STRONY © GSF 2010 | Polityka prywatności
projekt: Adam Żebrowski