Katarzyna Figura
Katarzyna Figura
Aktorka. W latach 1985-88 występowała w Teatrze Współczesnym w Warszawie, w latach 2006-2013 w Teatrze Dramatycznym w Warszawie. Od roku 2013 aktorka Teatru Wybrzeże w Gdańsku.
Filmografia:

1979: Mysz − jako uczennica
1983: Przeznaczenie − jako Laura
1984: Bez końca − jako asystentka hipnotyzera
1985: Ga, ga. Chwała bohaterom − jako Once
1985: Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany − jako Cyntia
1985: Rośliny trujące − jako Goga Saganka
1986: Poskromienie złośnika − jako Sylvi
1986: Pierścień i róża (serial) − jako Rózia
1986: Pierścień i róża − jako Rózia
1986: Komediantka − jako aktorka Mimi Zarzecka
1987: W klatce − jako Marta
1987: Szornyek Evadja − jako Anabella
1987: Komediantka − jako aktorka Mimi Zarzecka
1987: Kingsajz − jako Ala
1987: Pociąg do Hollywood − jako Mariola Wafelek
1988: Nebojsa − jako Elena
1989: Estacion Central − jako Elena
1989: Porno − jako Superblondyna
1989: Rififi po sześćdziesiątce − jako Eliza
1990: Świnka − jako Dolores Mendoza, przyjaciółka Lucy
1990: Piggate − jako Dolores Mendoza, przyjaciółka Lucy
1990: Ryzykowne związki − jako Sasha
1990: Navarro
1990: Mleczna droga − jako Śmierć
1991: Obywatel świata − jako Kaśka, dziewczyna Janka
1991: Panny i wdowy − jako Karolina, córka Eweliny
1991: Panny i wdowy − jako Karolina, córka Eweliny (odc. 1 i 2)
1992: Washing machine − jako Kolba
1992: Głosy w ogrodzie − jako Leni
1992: Gracz − jako Kasia Figura
1992: Pamiętnik Czerwonego Pantofelka
1993: Wesoła noc smutnego biznesmena
1993: Fatalna przeszłość − jako Jennifer Lawrence
1993: Krwawe pranie − jako Kolba
1994: Prêt-à-porter − jako asystentka Sissy
1995: Wrzeciono czasu − jako Matylda
1995: Zbyt młodzi, zbyt szybcy − jako Kaddy Havel
1996: Autoportret z kochanką − jako Diana
1996: Niemcy − jako Marika, kochanka Williego
1997: Historie miłosne − jako Kryśka Filipowa
1997: Kiler − jako Rysia Siarzewska
1997: Prostytutki − jako Grazia
1997: Słoneczny zegar − jako Matylda
1997: Szczęśliwego Nowego Jorku − jako Teresa
1998: Złoto dezerterów − jako Basia Gołąbek, konkubina Kani
1999: Ajlawju − jako Gosia, miłość Adasia Miauczyńskiego
1999: Kiler-ów 2-óch − jako Rysia Siarzewska
2000: Zakochani − jako Edyta Bobicka
2001: Stacja − jako żona Wolańskiego
20012002: Lokatorzy − jako Kalina (odc. 63, 65, 67, 68, 70, 72)
2002: Kariera Nikosia Dyzmy − jako pielęgniarka
2002: Zemsta − jako Podstolina
2002: Pianista − jako sąsiadka
2003: Ubu Król − jako Ubica
2003: Żurek − jako Halina Iwanek
2004: Stacyjka − jako Anda Szulc, żona burmistrza
2005: Wiedźmy − jako Mariola
2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami − jako urzędniczka USC
2006: Summer Love − jako kobieta szeryfa
2006-2007: Pogoda na piątek − jako Anna Lewicka, matka Bartka i Michała
2007: Aria Diva − jako Joanna
2008: To nie tak jak myślisz, kotku − jako Żona Hoffmana
2008: Kochaj i tańcz − jako Matka Hani
2008: Karolcia − jako Leśniewska
2010: Cudowne lato − jako Helena Wolska i wróżka
2011: Wyjazd integracyjny − jako pani Jadzia
2011: Rezydencja − jako Anna Żurowska
2011: Och, Karol 2 − jako sędzina
2012: Yuma − jako Halina[1]
2012: Bejbi blues − jako sąsiadka
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości − jako Lolek Orkiestra
20122013: Wszystko przed nami − jako Marianna Szawarska
2013: Podejrzani zakochani − jako pięciokrotna rozwódka