Elżbieta Benkowska
Elżbieta Benkowska - słuchacz
Kinem interesuje się, odkąd dowiedziała się, że urodziny obchodzi tego samego dnia, co Roman Polański. Filmy zaczęła kręcić w dniu swoich 18. urodzin, gdy dostała pierwszą kamerę.

Absolwentka XV Liceum Ogólnokształcącego im. Zjednoczonej Europy w Gdańsku, sekcji dwujęzycznej z językiem hiszpańskim. Studiuje na kierunku slawistyka na Uniwersytecie Gdańskim.

Mówi biegle po angielsku, hiszpańsku, serbsku i chorwacku, jej słoweński jest średnio zaawansowany, zna także podstawy łaciny, greki koine i staro-cerkiewno-słowiańskiego.
Filmografia

2013: Olena

2011: Pierwszy stopień
2011: Solo
2011: Strawa duchowa
2011: Szalik
2011: Wigilia
2010: Hokeistka 7
2009: Sąsiadka
2008: Prosto film

Hokeistka 7
Sąsiadka
Prosto film
Blog o Gdańsku-Orunii